Caribbean Stud Poker Strategi

Caribbean Stud Poker Strategi

Även om Caribbean Stud Poker är uppkallad efter poker har den en helt annan strategi än vanliga pokerspel, som 7-korts Stud eller Hold ‘Em poker. Den optimala strategin för Caribbean Stud är mycket komplicerad. Faktum är att det inte finns någon konsensus bland återförsäljare, kasinot chefer eller pit chefer om vad den optimala strategin är.

För att gå ännu längre finns det de som säger att den optimala strategin för Caribbean stud inte är att spela spelet alls och att Caribbean Stud är ett oslagbart spel på lång sikt, oavsett vilken strategi som används.

Om en spelare väljer att spela det här spelet, finns det några generaliseringar som kan göras och ett antal riktlinjer som kan följas för att öka dina odds.

Det finns tillfällen då det är uppenbart att hålla och höja, till exempel om du har en flush eller ett fullt hus. I den andra änden av spektrumet, när du ska vika kan också vara ett enkelt beslut, till exempel när du inte har något par och inget högt kort. Det är de marginella händerna som orsakar de svåra besluten.

Som regel bör en spelare alltid höja med ett par eller högre. Du bör också vika om du får en hand som är lägre än dealerns kvalificerade hand (som alltid är Ace och King högt – den lägsta möjliga kombinationen). Bluffing rekommenderas inte i Caribbean Stud Poker.

Om dealern har ett ess och kung är det svårare att veta vad man ska göra. Helst, höja på ett ess och kung om dessa tre regler gäller:

-Handlarens kort är en 2 till Queen och matchar ett kort som du har i handen.
-Handlarens kort är ett ess eller kung och du har en drottning eller en knekt.
-Handlarens rankning matchar inte din och du har en drottning och dealerns kort är mindre än ditt fjärde högsta kort.

Om dina kort innehåller minst ett par bör du alltid satsa och spela. Par tenderar att vinna ungefär 50-58% av tiden, oavsett hur låga de är. Många gör misstaget att inte satsa på låga par. Även om oddsen inte är lika bra som att vinna på högre par, vika handen och förlora din ante varje gång du har ett lågt par, kommer du att förlora dig mer pengar i det långa loppet.

Om du vill satsa på den progressiva jackpoten måste du se till att lägga in sidspelet. Det är en svår insats att vinna och mycket pengar kan gå förlorade genom att placera denna satsning, eftersom du behöver en mycket hög hand för att få en löna sig. Utan den höga handen kommer du också att förlora din sidspel, oavsett om du vann den faktiska handen genom att slå dealern eller inte. Men om du vill vinna stort är detta ett sätt att göra det.

admin