Mest använda Blackjack-räknesystem

Mest använda Blackjack-räknesystem

Blackjack är ett av de mest spelade kasinospelspelen i världen, som fick högsta popularitet på sextiotalet och sedan dess har blivit målet för många spelare som vill vinna stort. Det är ett spel med sannolikhet som också kräver mycket skicklighet, koncentration och disciplin. Blackjack-räknesystem är verktyg som används för att förbättra ditt spel.

Även känt som tjugo, blackjack är ett spel mellan spelare och dealern vilket i grund och botten betyder att de inte spelar mot varandra utan tävlar mot dealern. Målet är att samla en hand så nära 21 som möjligt utan att överskrida den, därav namnet tjugo. Målet är att samla en högre totalpoäng än dealern men den bör inte överstiga 21. Om spelaren samlar en poäng som överstiger det numret, är de “trasiga” eller med andra ord – förlorar. Spelarna och givaren växlar tills alla kort har delats ut.

Spelet kan innehålla flera spelare …

Var och en tävlar mot återförsäljaren. Vanligtvis används två till åtta standarddäck, som innehåller 52 kort. När spelaren har fått en tvåkortshand står han inför möjligheten att få en “träff” igen och kan begära ett ytterligare kort. Om hans hand är lika med eller mindre än 21 och givaren “blir trasig” vinner spelaren. Kort delas ut tills 17 eller fler poäng uppnås. Om givaren och spelaren båda har samma poäng, förlorar den senare varken eller vinner.

Den bästa kombinationen består av ett ess (som kan räknas antingen som 1 eller 11) och ett tiopunktskort (Queen, Jack, King och en 10). Denna kombination är vad som faktiskt kallas en “blackjack” eller en “naturlig” 21 som automatiskt tjänar en vinst för spelaren, såvida inte självklart givaren också har samlat in en blackjack. Om båda har en hand på 21 får spelaren sin insats tillbaka.

Grundläggande strategi

Grundstrategin är lämplig för fritidsspelare som deltar i spelet bara för skojs skull. Det är faktiskt viktigt att lära sig och öva den grundläggande strategin i det här spelet och det är till och med tillrådligt att memorera den. Detta minimerar ens förlustnivåer och eliminerar åtminstone delvis fördelen som huset har jämfört med mindre skickliga spelare.

Grundstrategin kan variera beroende på antalet kortlekar som används i spelet. Det beräknas på grundval av de kort en spelare får, liksom av det kort som givaren visas. I vissa fall kan dealerkortet hjälpa spelarna att bestämma vad deras nästa steg ska vara. Till exempel, om uppkortets värde på dealern är från 2 till 6 kan spelaren slå.

admin