Typer av spelautomater

Typer av spelautomater

Om du vill veta hur man vinner i slots måste du förstå hur de fungerar. Den första delen av det är att lära sig hur de klassificeras. Slots klassificeras på olika sätt. En vanlig metod är av antalet rullar. Det finns tre-hjuls, fem-hjuls och sju rullar slots. Sjuhjulautomater är relativt sällsynta, medan femhjul är de vanligaste.

Antal betalningar

Slotmaskiner kategoriseras också efter antalet betalningar som de erbjuder. Det finns enkel vinstlinje och flera vinstlinjer. Tre-hjuls slots erbjuder oftast en vinstlinje. Dessa kallas ofta klassiska slots eftersom de efterliknar de tidigaste och äldsta slotsna. Vissa klassiska maskiner erbjuder tre vinstlinjer.

Classic Slots

Klassiska slitsar, som också kan kallas grundläggande slitsar, brukar använda symboler som vanligtvis är associerade med de tidigaste maskinerna, såsom barer, siffror och olika typer av frukter, såsom citroner och körsbär. De kan innehålla en bonussymbol, som ofta multiplicerar vinster när de träffas. Dessa typer av maskiner erbjuder vanligtvis mindre priser än fem och sju hjulspår och ger spelare mindre chanser att vinna.

Mer än tre hjul

Fem- och sjuhjulsmaskiner kan hänvisas helt enkelt till antalet hjul som de använder, men när man beskriver dessa maskiner finns det ofta några andra identifierare som läggs till. Den första är antalet vinstlinjer. De flesta av dessa maskiner har minst fem vinstlinjer och många har 50 eller mer. Som ett exempel på hur spelautomater med mer än tre hjul kan identifieras kan man vara en femhjulig, 25-payline maskin och en annan en sjuhjulig 50-payline maskin.

Andra kategorier

Slutligen finns det andra termer som används för att beskriva dessa typer av maskiner, inklusive videospår, som avser användningen av videoteknik i hjulsrörelse, ikonmanipulation och ljudförbättring. bonusspår, vilket innebär att spelautomaten erbjuder en bonusrunda; och progressiva eller jackpot slots, som beskriver maskiner som poolar en procentandel av varje satsning som görs, och placerar kontanterna i en stor jackpot som ofta är värt miljoner.

En snabb notering, alla spelautomater som spelas online och de flesta landbaserade maskinerna är videospår, vilket innebär att de använder videoteknik för sina skärmar snarare än de verkliga mekaniska spinnrullarna. Men enkla, tre-hjuls slots utan många klockor och visselpipor kallas fortfarande klassiska maskiner. Det är trots att klassikerna använder sig av videoteknik.

admin