Vild Kort Video Poker Turnering Strategi

Vild Kort Video Poker Turnering Strategi

En av de saker som gör wild card poker spel så atypiska är att det finns många händer där skillnaderna mellan att spela en hand en väg och spela den på annat sätt kommer att ha en liten skillnad i värde. Men de kan ha några ganska stora skillnader i varians, och detta skapar ett antal situationer där det är lite svårt att hitta rätt spel i ett turneringsscenario. Eftersom det ofta är en bra idé att offra en liten mängd värde för en viss stabilitet, måste du vanligtvis ta hänsyn till din plats när du fattar beslut i vissa typer av scenarier.

Låt oss ta en ganska grundläggande Deuces Wild hand till exempel. Antag att vi har handen 9s 9d 8d 7d 2h. Det finns två huvudsakliga sätt att vi kan spela den här handen. Först kan vi gå för rak flushdragning genom att kasta nio spader. Alternativt kan vi säkra tre av en vänlig utbetalning och gå till en bättre hand genom att kasta sju och åtta diamanter. I den här situationen är det faktiskt bättre att spela i riktning mot strängt värde. Men om du letar efter ett mycket stabilare spel kan det vara bättre att gå med de tre i ett slag.

Ett annat vanligt scenario där detta kommer att hända är när du har möjlighet att behålla en hand eller dra till en bättre hand. Antag att du har 5d 5s 8s 9s As. Om det inte finns några wilds tillgängliga, är det bättre att hålla paret än det är att gå för en vanlig flush draw. Men om du behöver göra en del förlorad mark eller riskera att inte kunna komma i tid i vissa typer av turneringsformat, kan det vara bättre att fortsätta och försöka göra spolen. Nyckeln här är att du accepterar ett något sämre genomsnittligt resultat för din stackstorlek i utbyte mot bättre chanser att övervinna dina motståndare.

Det finns två faktorer som du måste balansera när du bestämmer dig för att göra vad som annars skulle vara underoptimerade vildkortspokerpoker. Den första faktorn är det rena värdet av ditt spel när det gäller din stackstorlek, och den andra faktorn är om du vinner eller förlorar. När du förlorar ganska, måste du göra några hagel maryspel som kanske inte är det bästa för din stack i ögonblicket.

admin